luni, 13 iunie 2011

Tehnica de meditatie Hatsurei-ho

Hatsurei-ho este o tehnica foarte importanta, combinand purificarea energetica cu meditatia. Este foarte buna pentru intarirea canalelor Reiki si pentru a te ajuta sa te dezvolti spiritual, dar si pentru a-ti curata intregul corp de energia negativa.
Kenyoku-ho este parte din Hatsurei-ho si reprezinta o tehnica ce elimina si respinge energiile negative din campul energetic, astfel ca poate fi practicata singura.
Tehnica Hatsurei-ho este foarte simpla; poate dura mai putin de zece minute sau se pot lungi partile meditative (Joshin Kokyu Ho: respiratia purificatoare si Seishin Toitsu: concentrare sau meditatie) cat de mult vrei tu.

Kihon Shisei – Pozitia standard

Aseaza-te intr-o pozitie confortabila, pe podea sau pe scaun, apoi relaxeaza-te si inchide ochii. Concentreaza-ti atentia pe Tan-dien, un punct energetic care se afla intre 3 si 5 cm mai jos de buric, Tinandu-ti mainile in poala, cu palmele indreptate in jos, petrece cateva momente concentrandu-te pe obtinerea unui ritm constant si incet al respiratiei, timp in care iti centrezi gandurile pe tine insuti si intentionezi sa incepiHatsurei-ho.

Kenyoku-ho – Baia uscata sau perierea

Perierea poate fi facuta fie prin contact, prin atingerea trupului, fie, mai usor, fara contact, la 5 cm de corp, in aura. Fiecare miscare este rapida si hotarata.. Concentreaza-te pe respiratie, inspirand in timp ce periezi si scotand un sunet scurt, ascutit, de genul “haaa” in timp ce expiri.
 1. Pune-ti degetele de la mana dreapta in punctul unde clavicula intalneste umarul stang, cu palma indreptata spre podea, cu degetele lipite.
 2. Lasa-ti mana in jos cu o miscare rapida, larga, in diagonala, peste piept, in linie dreapta, de la umarul stang pana la soldul drept. In acelasi timp expira rapid, scotand un sunet scurt, ascutit, de exemplu “haaa”.
 3. Acum fa acelasi lucru pe partea cealalta, plasandu-ti mana stanga pe umarul drept, cu palma indreptata catre podea, cu varfurile degetelor pe clavicula si realizeaza o miscare de periere de la umarul drept spre soldul stang, expirand din nou zgomotos.
 4. Pune-ti din nou mana dreapta pe umarul stang si repeta miscarea.
 5. Plaseaza acum mana dreapta la capatul umarului stang, cu palmaindreptata catre podea si cu varfurile degetelor chiar pe marginea umarului.
 6. Cu bratul stang nemiscat, matura in jos cu mana dreapta catre exteriorul celuilalt brat, pana la varfurile degetelor mainii stangi. In acelasi timp, expira zgomotos si rapid.
 7. Repeta procesul pe partea cealalta, cu mana stanga pe umarul drept, coborand-o rapid catre varfurile degetelor mainii drepte si expirand zgomotos.
 8. Incheie procesul cu inca o miscare a mainii drepte catre bratul stang, de la umar pana la varfurile degetelor.

Conectarea cu Reiki

Acum ridica ambele maini deasupra capului, cu palmele indreptate una catre cealalta, la o distanta de 20-30 cm; vizualizeaza si simte lumina si vibratia Reiki in timp ce curge prin mainile tale si se scurge in intregul trup. Cand vei simti aceasta vibratie, continua cu urmatorul subcapitol.

Joshin Kokyu Ho – Respiratia purificatoare

 1. Coboara incet bratele si aseaza-ti mainile in poala, cu palmele indreptate in sus; respira pe nas natural si constant. Concentreaza-te pe linia Hara (o linie energetica foarte importanta care trece prin centrul corpului, conectand toate celelalte chakre, de la radacina pana la crestet) si apoi relaxeaza-ti trupul.
 2. Concentreaza-te pe respiratie. In timp ce inspiri, vizualizeaza Reiki ca pe o lumina alba ce curge in tine prin chakra crestetului, in canalul Reiki si apoi in jos, pe linia Hara, pana la chakrele majore, intentionand ca Reiki sa-ti purifice energiile. Imagineaza-ti apoi ca Reiki se raspandeste, umplandu-ti tot corpul; simte cum iti purifica si iti curata orice energie negativa din corpul fizic si energetic, cum se elimina orice tensiune.
 3. In timp ce expiri, vizualizeaza lumina Reiki extinzandu-se, astfel incat curge prin piele, raspandindu-se pentru a-ti umple aura. Imagineaza-ti-o curgand prin aura in toate directiile, luand cu ea orice energii negative pe care corpul tau fizic sau energetic le-a adunat pentru a fi eliberate si transformate de puterea vindecatoare a Reiki.
 4. Continua acest proces cat timp doresti, inspirand lumina purificatoare a Reiki si expirand energia negativa.

Gassho

Uneste-ti mainile (ca intr-o rugaciune) si tine-le in fata si spre centrul pieptului, putin mai sus de inima.

Seishin Toitsu – Concentrarea/ Meditatia

 1. In timp ce tii mainile in pozitia Gassho, nu te mai concentra asupra respiratiei pe  nas, ci imagineaza-ti ca inspiri Reiki prin maini.
 2. In timp ce inspiri, vizualizeaza lumina Reiki cum curge prin maini in interiorul corpului si de acolo in chakra inimii. Imagineaza-ti cum iti umple chakra inimii si apoi simte-o cum curge in linia Hara. Vizualizeaz-o cum urca si coboara prin lina Hara, conectand toate chakrele si energizandu-le cu Reiki, pana cand atat linia Hara cat si chakrele sunt pline cu lumina alba a Reiki.
 3. In timp ce expiri, vizualizeaza lumina Reiki din linia Hara radiind prin maini, curgand in afara si raspandind Reiki in toate directiile, pe langa aura, in jurul lumii si in Univers, catre eternitate, raspandind pace si vindecare oriunde este nevoie.
 4. Continua procesul pentru cateva minute sau cat timp doresti, inspirand Reiki prin maini, in linia Hara si expira-l tot prin maini, lasandu-ti mintea sa intre intr-o stare meditativa.

Gokai Sansho

In mod traditional, japonezii care practica Reiki ar spune acum principiile Reiki cu voce tare, de trei ori.

“Doar astazi
Nu te mania
Nu te ingrijora
Arata-ti recunostinta
Munceste din greu (cu tine)
Fii bun cu toate fiintele vii”.

Mokuden

Pune-ti mainile inapoi in poala, cu palmele indreptate in jos, siintentioneaza ca Hatsurei-ho sa se incheie. Cand simti ca esti gata, deschide ochii si scutura usor mainile in sus si in jos de cateva ori, pentru a te readuce la o stare mai mare de constiinta fizica. Esti acum pregatit sa-ti continui ziua sau sa incepi practica Reiki, fie ca autotratament, fie pentru a-i trata pe altii.

Macar azi, nu te mania, nu te ingrijora. Arata-ti recunostinta fata de binecuvantarile primite. Pretuieste-te. Fii bun cu toate fiintele vii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu