sâmbătă, 11 iunie 2011

Fantome fotografiate(merita vazut)!!



Fotografiile care au surprins fantome au fost dintotdeuna foarte greu de realizat (majoritatea au fost facute din intamplare, fara macar ca fotograful sa aiba habar ce pozeaza) si extrem de rare; prin urmare, asaltul de astfel de imagini din 2008-2009 ar trebui privit cu un ochi sceptic, mai ales acum, cand falsurile foto sunt atat de usor de fabricat. Cu toate acestea, in atentia pasionatilor fenomenelor paranormale au intrat cateva fotografii cu fantome spectaculoase care au facut repede inconjurul Pamantului, gratie tabloidelor, site-urilor de entuziasti si jurnalelor de stiri. Cea mai buna dintre acestea ar putea fi fantoma de la ferma Tewin Bury din Herthfordshire, Marea Britanie. 

Fotografia a fost realizata la inceputul lui noiembrie 2008 de Neil Sandbach, un designer care venise aici pentru a amenaja si pregati domeniul pentru o nunta.Sandbach a observat ciudata figura translucida de abia ajuns acasa , cand a descarcat cardul aparatului foto digital pe laptop, insa desi a fost intrigat, intrucat se afla singur la ferma cand a realizat fotografia, nu a spus nimanui nimic despre aceasta poveste. Apoi, cu doar cateva zile inainte de nunta, cuplul care urma sa se casatoreasca, fara a sti de bizara poza, l-a intrebat pe designer daca in timpul amenajarilor nu observase nimic bizar la ferma, insistand ca ei au vazut in numeroase ocazii spectrul unui baietel imbracat in haine de noapte. Cel care aparea in fotografia lui Sandbach…
Urmatoarea fotografie cu fantome care a pus pe jar imaginatia entuziastilor vine din… RomaniaA fost realizata de o femeie de 33 de ani, Victoria Iovan, la hotelul Decebal din Baile Herculane si prezinta fantoma unei femei inalte invesmantata in alb. Hotelul Decebal are 150 de ani si se crede, conform legendelor localnicilor, ca in fundatia sa ar fi ascunse numeroase comori dacice si romane. Hotelul a fost inchis vreme de cinci ani pentru renovari, perioada in care o serie de indivizi au incercat sa faca sapaturi pentru a descoperi fabuloasele comori antice. Fantoma – care, dupa unii, ar fi a unui preot dac – a aparut pentru a proteja presupusa comoara si a alunga jefuitorii. Cert este ca la vremea cu pricina – decembrie, 2008 – povestea fantomei a facut turul ziarelor si televiziunilor romanesti.

In sfarsit, o ultima fotografie cu fantome care merita mentionata este cea realizata de profesorul Keiron Brown in cripta castelului Oxford din Marea Britanie. Inca de cand a fost construit, din 1071, au existat numeroase relatari despre activitatile paranormale care au avut loc aici. Un caz celebru este cel al criminalei Mary Blandy, care a fost spanzurata in castel in 1752, iar de atunci fantoma ei este o prezenta constanta a domeniului. In 1970, un grup de puscariasi care erau inchisi in beciurile castelului, s-au plans ca nu pot dormi si ca sunt ingroziti de fenomenele de poltergeist care au loc aici; acestea incetand numai dupa ce un grup de preoti a tinut o slujba de exorcizare. Nu in ultimul rand, cativa membri ai echipei de filmare a peliculei The Italian Job (2003, Jaf in stil italian, tradus la noi) care s-a filmat si aici au auzit sunete ciudate si tipete dinspre beciurile castelului, incuiate de decenii. Pentru a pune capat tuturor acestor speculatii, custozii castelului au organizat Oxford Castle Unlocked, un eveniment in cadrul caruia au invitat vanatori de fantome alesi pe spranceana, sceptici si observatori carora le-au dat acces liber peste tot si i-au provocat sa descopere un fenomen paranormal. Nimeni nu s-a intors cu nimic remarcabil, cu exceptia profesorului Keiron Brown, care a realizat in cripta fotografia de mai sus.




Probabil ca foarte multi dintre noi cred ca un asemenea subiect este unul cel mult amuzant. Dar daca s-ar demonstra stiintific ca exista poze in care apar diferite forme mai mult sau mai putin umane si care ar putea reprezenta spiritele celor morti, trecuti intr-o alta dimensiune, neaccesibila noua celor vii? Oare ce vor sa ne spuna aceste spirite? Faptul ca mai exista si viata dincolo de moarte? Faptul ca moartea este un mister prea mare, pe care il vom deslusi doar in momentul in care vom ajunge si noi acolo? Cum se face ca fantomele ies cel mai bine in evidenta in poze? Ce are in comun arta fotografiei cu spiritul uman? Poate aparatul unei camere de fotografiat patrunde mai adanc in lumea mortii decat ochiul uman? Iata multe intrebari la care greu se poate gasi un raspuns.
Si dincolo de toate, nu exista decat pozele…pozele in care se poate vedea clar cum fantomele exista!
Iata in continuare cateva exemple socante:
Fotografia 1 – “Chipurile de la fereastra”
Aceasta fotografie a fost facuta de sotul femeii din imagine, intr-o seara senina. Ei tocmai s-au mutat in noua lor casa din Chicago, Illinois. In fereastra din stanga, se vede clar o femeie in varsta si un caine care sta langa ea. Nu se afla nimeni in casa cand a fost facuta fotografia.
Fotografia 2 – “Spectrul din fundal”
Nu se stie prea multe despre aceasta fotografie despre faptul ca persoanele din poza sunt acum decedate. In dreapta sus a fotografiei se vede o forma cetoasa a unei fiintei umane.
Fotografia 3 – “Fantoma rosie din padure”
Aceasta fotografie a fost facuta in apropierea unui rau din padure de dl Mock. Nu exista lumina soarelui care sa bata in mod direct si care acest efect de lentila. Spectrul rosu are forma unei fiintei umane si se afla in apropierea centrului fotografiei.
Fotografia 4 – “Fantoma prietenoasa”
Se stie ca aceasta poza a fost facuta cu un telefon Nokia 7250, prevazut cu camera foto, in Manila, Filipine. Precum se vede, se pare ca o fantoma o apuca de mana pe una din fete. Nimic nu a fost vazut sau simtit in momentul fotografiei, deci se pare ca era un spirit prietenos.
Fotografia 5 – “Fantoma razboiului”
Aceasta fotografie a fost facuta de un turist, care vizita Cimitirul eroilor din razboiul de secesiune din America din Franklin, Tennessee. Daca se priveste exact in coltul din dreapta sus a imaginii, se poate vedea imaginea unui barbat aflat in uniforma. O examinare mai atenta a detaliilor releva faptul ca acesta pare a fi un militar din perioada razboiului de secesiune.

4 comentarii: