miercuri, 25 mai 2011

CIFRA DESTINULUI


       Cifra destinului este numarul dvs. individual, cel mai important numar. Se gaseste in data nasterii. In numerologie ea este la fel de importanta ca si Semnul Soarelui in astrologia occidentala. Desi trebuie luate in considerare toate numerele, cifra destinului reprezinta cheia intregului dvs. tablou numerologic. Ea este considerata a fi nr. dvs. norocos. Depinde insa de numerele dvs. auxiliare daca va veti  putea folosi sau nu cu usurinta de puterea sa. Respectarea directiei indicata de cifra destiinului va face existenta mai usoara, nerespectarea ei o face mai dificila. Numarul care va guverneaza, va arata, deci, directia in viata, principalele sanse pe care vi le veti atrage, talentele si caracteristicile dvs.
       De obicei, aceasta directie este identificata cu usurinta. Uneori se poate sa va impotriviti s-o urmati si sa refuzati sa profitati de oportunitatile ce vi se ofera. Aceasta se intimpla mai ales atunci cand numarul zilei dvs. de nastere (descris in Capitolul 3) este diferit de cifra destinului. In acest caz, veti avea probleme pana ce va veti aduce din nou viata pe drumul cel bun. De asemenea, s-ar putea ca prietenii sa considere caracteristicile conferite de ziua nasterii ca potrivindu-vi-se cel mai bine, dar aceasta impresie este falsa.
       Sensul cuvantului sanscrit "DHARMA" ar putea descrie functia cifrei destinului: drumul de urmat in viata, care se potriveste cel mai bine naturii dvs. Fiecare cifra a destinului prezinta caracteristicile cu cea mai mare posibilitate de a fi specifice celor nascuti sub cifra respectiva. Avem, cu totii, aptitudinea de a conduce, in diferite momente ale vietii noastre, dar numai cei guvernati de cifra 1 vor face zilnic dovada acestei capacitati. Aceste talente si trasaturi dominante care apar in mod regulat sunt cele care disting o cifra a destinului de alta.
       Ca sa aflati care este cifra destinului dvs., adunati toate numerele din data nasterii, unul cate unul apoi continuati adunarea pana obtineti o singura cifra.
EX: Ziua mea este 8 februarie 1939 (2-8-1939)*. Aduna luna (2) cu ziua (8) plus totalul cifrelor din an (22). Totalul este 32. apoi aduna aceste numere**. 3+2=5, Cifra Destinului este 5.
*   fiti atenti sa adunati toate cifrele anului, nu numai ultimele doua cifre. Ex: 1969 si nu 69.
** nu uitati acest pas cand totalul este 10: 1+0=1
       10.06.1993
CIFRA DESTINULUI 1 - CONDUCATORUL
Directia de urmat: sa invete sa se bazeze doar pe sine
Oportunitati: Sa conduca sau sa demareze proiecte
Cuvinte cheie: Conducator, initiator, mobilizator, creator, popular, egoist, individualist, dominant, tiran.
       Cei guvernati de cifra 1 se caracterizeaza prin energie, hotarare si impetuozitate. Prefera mai degraba sa actioneze decat sa gandeasca. Au nevoie sa-si imbunatateasca viatta si cu buna concentrare de care sunt capabili, isi urmaresc cu incapatanare scopul propus. Prefera sa faca ceva in loc sa astepte. Le displace sa stea pe margine. Rabdarea este uneori, o problema. Sunt adesea ambitiosi cu aptitudini de conducatori. Pot lua decizii pe loc, dar nu le place sa le vada schimbate de altcineva. Au convingeri ferme si un fel de a fi foarte direct. Nu prea sunt amatori de munca in echipa. Lucreaza cel mai bine singuri, cu toate ca, de obicei se bucura de popularitate printre colegii lor. In afaceri, sunt siguri pe ei si isi pot rezolva problemele singuri. Originali, curajosi si indrazneti le displace cand li se opune cineva si vor evita acest lucru, daca sta in puterea lor.
       Trasaturi negative: Nu sunt niciodata multumiti de ceea ce realizeaza si isi pot pierde rabdarea cu usurinta. Sunt derutati de oamenii care, prin natura lor, demareaza mai incet rezolvarea unor probleme. Nu se simt in largul lor cand e vorba de o analiza psihologica si accepta cu greu criticile. Detesta discutiile in contradictoriu si, uneori, ca sa le evite amana luarea unei pozitii clare. Aceasta le cauzeaza puternice sentimente de frustrare. In dragoste, incapatanarea lor de a conduce s-ar putea sa-i mai paraseasca.
       Dintre cei care au cifra destinului 1 si care au facut dovada trasaturilor pozitive in materie de conducere si de curaj ii amintim pe Mihail Gorbaciov si Lech Walesa.
CIFRA DESTINULUI 2 - COOPERANTULDirectia de urmat: sa invete sa coopereze
Oportunitati: sa lucreze bine in grup sau de pe pozitii de parteneriat
Cuvinte-cheie: cooperant, prietenos, diplomat, inspirat, muzical, nehotarat, timid, retras, se autocompatimeste.
Cei guvenati de cifra 2 tin cont de sentimentele celorlalti, uneori chiar mat mult decat de ale lor; ii lasa pe altii sa fie rasplatiti pentru munca lor. Desi nu sunt conducatori innascuti, precum cei dominant de cifra 1, nativii cifrei 2 pot conduce si ei, dar le place sa aiba alaturi un partener putemic. Sunt un adevarat magnet pentru celebritate si atentie publica de-a lungul vietii. Oamenii sunt fascinati de inspiratia pe care о transmit. Sunt adevarat maestri ai planificarilor ?i atteapta cu multa rabdare momentui potrivit pentru a actiona. Nu le place sa fie zoriti; ar trebui sa refuze atunci cand sunt obligati sa lucreze intr-un ritm care nu Ii se potrivette. Intrucat au un simt al ritmului foarte precis, le place muzica ti pot avea chiar talent muzical. Sunt foarte buni la munci meticuloase. Intotdeauna politicot si manierati, detesta un comportament nepoliticos ori grosolan. Diplomat este un dar innascut, pentru ca nadvii cifrei 2 au capacitatea de a Helege ambele puncte de vedere asupra unei probleme. Prefera sa aiba un partener cu care sa-si imparta viata si le face placere sa lucreze in echipa. Fac provizii de orice fel si sunt colectionari innascuti; de aceea, de obicei adora sa hoinareasca prin piete. Oameni de treaba, ei simt prea putin nevoia de a se da man.
Trasaturi negative - Le este greu sa ia decizii, deoarece, intelegand ambele puncte de vedere, nu vor sa supere pe nimeni. Daca sunt nevoiti sa-si inabuye sentimentele, in cele din urma vor reactiona in mod exagerat. Sensibili din fire, pot fi raniti foarte usor si viseaza cam mult cu ochii deschisi. Uneori prefera sa-si traiasca fanteziile in imaginatie, in loc sa treaca la actiune. Timiditatea poate fi о problema, si nu se simt in largul lor cand situatiile devin prea competitive.
Pretedintii Ronald Reagan si Bill Clinton au cifra destinului 2, amandoi avand alaturi prieteni putemici. Cantaretele Diana Ross si Shirley Bassey demonstreaza muzicalitatea innascuta a celor dominati de aceasta cifra.
CIFRA DESTINULUI 3 - ANIMATORULDirectia de urmat: sa invete cum sa aduca fericirea
Oportunitati: sa-si foloseasca imaginatia si creativitatea
Cuvinte-cheie: extravertit, sociabil, creativ, norocos, iubitor de distractii, superficial, fara astampar, se plictiseste usor, gelos

Entuziasti, cei guvernati de cifra 3 aduc veselia in jurul lor. Pur si simplu ei lumineaza incaperea in care se afla. Pitoresti si plini de imaginatie, cu aptitudini creative, au o istetime naturala si invata repede si cu usurinta. In viata lor exista o nevoie imperioasa de dragoste. Multi dansatori au cifra destinului 3; acesti nativi sunt atrasi de veselie, de distractii si de latura senina a vietii. Par a fi foarte norocosi si, intr-adevar, fac bani cu usurinta. Intotdeauna apare cate ceva si pentru cei guvernati de cifra 3. Elocventi si flexibili, ei sunt gazde bune, bucurandu-se atunci cand sunt inconjurati de oameni. Au nevoie sa-si exprime intr-un fel sau altul creativitatea lor evidenta. Nativii cifrei 3 au o minte asculita si le plac petrecerile,
Trasaturi negative - Se plictisesc rapid si devin nervosi. Desi atrag banii, cheltuiesc fara masura. Le este greu sa se descurce cand sunt singuri si le este teama de singuratate. Rabdarea nu se numara printre calitatile lor; au nevoie sa se mai tempereze. Nativii acestei cifre a destinului risca sa se consume repede pentru ca se agita prea mult.
Darul cifrei 3 de a provoca rasul este demonstrat de comicul Bill Cosby, un divertisment creativ de un alt tip - de catre regizorul Alfred Hitchcock, iar conceptul „viata ca o petrecere" le poate fi atribuit actritei de cinema Jayne Mansfielt si scriitorului F. Scott Fitzgerald.
CIFRA DESTINULUI 4 - CONSTRUCTORUL
Directia de urmat: sa-si construiasca o viata pe temelii solide Oportunitati: sa-si foloseasca autodisciplina in mod constructiv Cuvinte-cheie; practic, realist, traditionalist, muncitor, loial, cinstit, ingust la minte, dogmatic, monoton.
Nativii cifrei 4 sunt indivizi practici, carora nu le este teama de efort. Va indura orice lipsuri, pentru a putea obtine in final ceea ce vor de la viata. Serio? maturi, cu o maniera organizata de a acpona, acestor indivizi le place sa lucres dupa un plan. Se forteaza singuri si pot lucra ore in sir. Viata pentru ei devin mai usoara pe masura ce avanseaza in varsta. Cuvantul ,”ferm", cu sensul de solid si neclintit, descrie cel mai bine viata lor. Fac eforturi constructive si le face placere sa cladeasca temelii solide. Sunt indemanatici, oamieni de nadejde devotati si sinceri. De asemenea, le place sa vada rezultatele concrete ale muncii lor. Siguranta este importanta pentru ei - ca atare, sunt slabe sanse sa cheltuiasca tot ce au. Fiind traditionalisti in gandire, le displace sa se abata de la planurile lor si iau deciziile cu incetineala. Deoarece sunt vesnic ocupati, lenea nu ii prea caracterizeaza. Au nevoie de baze solide in viata si vor risca doar atunci cand se vor simti in deplina siguranta, nu mai devreme.
Trasaturi negative - muncesc prea mult si nu stiu niciodata cand trebuie sa se odihneasca. Prima parte a vietii poate fi dificila. intrucat le e teama de nou, o abordare inedita a problemelor ii poate speria si, uneori, modul lor de a gandi devine rigid si dogmatic.
Putem regasi nativi ai cifrei 4 printre ultimii prim-minstri britanici: Margaret Thatcher, Harold Wilson si John Major, toti apartinand acestei categorii. Actorii Clint Eastwood si Arnold Schwarzenegger demonstreaza forta obisnuita a personalitatii cifrei 4.
ClFRA DESTINULUI 5 - COMUNICATORUL
Directia de urmat: sa invete sa caute libertatea
Oportunitati: sa comunice si sa provoace schimbarea
Cuvinte-cheie: a comunica, mare iubitor de libertate, versatil, adaptabil, sexual, gandire rapida, analitic, progresist, amanare, iubire de placere, prea schimbator.
Cei guvemati de cifra 5 au nevoie de libertate si reactioneaza rapid daca se simt manipulati. Tipica pentru acest numar este dragostea de schimbare, de progres si de noutate in general. Nativii se adapteaza automat la modificarea conditiilor. Sunt talentati in multe domenii si au nevoie sa-si foloseasca versarilitatea. 5 este si numarul simturilor, iar acesti oameni radiaza in mod inconsrient un adevarat magnerism sexual. Ei au o atitudine tinereasca si incitanta in fata vietii. Este un numar ce pune accent pe latura fizica a vietii si de aceea nativii se simt atrasi de situatiile competitive. Lucreaza bine in conditii de stres, nu au spirit de echipa, dar ascund acest lucru de ceilalti. Cei guvemati de cifra 5 se bucura de popularitate atat in randul barbatilor, cat si al femeilor si pot comunica usor cu orice fel de oameni. Sunt vanzatori straluciti, iuti la minte si convingatori, mereu in cautarea unei cai mai rapide de rezolvare a problemelor. Le place sa calatoreasca si pot trai mereu pe picior de plecare. Curiosi din fire, nu pierd prea multe din ceea ce se intampla in jurul lor. Perspicace si analirici, acesti indivizi ii vad pe ceilalti asa cum sunt ei in realitate si ii accepta ca atare fara probleme. Vor sa reuseasca cu orice pret si detesta esecul, dar le este greu sa primeasca ajutor. Mereu bine dispusi, ii mobilizeaza si pe cei dinjur.
Trasaturi negative - sunt prea indulgenti cu ei insisi si nu au rabdare. Daca nu sunt echilibrati, pot aluneca lesne spre un stil de viata gen „sex, droguri si bautura". Risca prea mult si isi schimba frecvent locul de munca, ori ajung sa fie atat de cufundati - mental sau emotional - in vreun proiect sau in construirea unei cariere, incat le vine greu sa abandoneze totul si sa faca altceva.
Sexualitatea lor innascuta, ca si modul avangardist de abordare a lucrurilor pot fi remarcate la starul de cinema Marlon Brando, la Mick Jagger (cantaret rock), Andre Agassi (tenisman) si Rudolf Nureyev (in dansul prin care si-a gasit libertatea), iar latura intunecata a popularitatii nativilor cifrei 5 la Adolf Hitler.
ClFRA DESTINULUI 6 - DASCALUL
Directia de urmat: sa invete bucuriile responsabilitatii
Oportunitati: sa fie creativ si sa genereze armonie
Cuvinte-cheie: armonios, creativ, echilibrat, responsabil, cinstit, sfatos, drept, bagaret, nelinistit.
Cei guvemati de cifra 6 au nevoie de o viata echilibrata. Ei cauta in permanenta armonia si apreciaza un cadru frumos si agreabil. Le face placere sa lucreze impreuna cu un partener si functioneaza perfect ca parte a unei echipe. Sunt oameni responsabili, care iau in serios functiile de incredere. Adesea, respon-sabilitatile cad pe umerii lor. Le displace necinstea si apreciaza fair-play-ul. Fiind foarte loiali, asemanatori m aceasta privinta celor guvemati de cifra 4, ei isi fac prieteni pe viata. 6 este un numar casnic, mereu dominat de dragostea de camin. Acesti indivizi au nevoie de o viata de familie linistita si se simt dezechilibrati atunci cand nu o au. Sunt persoane cu o mare creativitate, pasionate de arte si adesea au voce. Nativii acestei cifre a destinului sunt buni pedagogi. Ei trebuie sa-si echilibreze existenta si sa atinga o stare de armonie perfecta.
Trasaturi negative - Cred mereu ca stiu exact ce trebuie sa faca prietenii lor si le spun ce sa faca. Se baga peste tot si in toate. Sovinismul este prezent, indiferent de sex. Se poate sa aiba probleme de supraalimentare. Mult prea conventionali si moralisti, ei nu reusesc sa inteleaga si punctul de vedere al celuilalt. isi fac griji inutile pentru probleme minore.
Creativitatea acestui numar caracterizat prin responsabilitate este ilustrata in destinul actritelor Meryl Streep, Vanessa Redgrave si Glenda Jackson.
ClFRA DESTINULUI 7 - INDIVIDUALISTUL
Directia de urmat: sa invete din propria-i experienta
Oportunitati: sa se foloseasca de cunostinte si de intelepciune
Cuvinte-cheie: individualist, intuitiv, perfectionist, gandire profunda, analitic, misterios, spiritual, tergiverseaza, nu accepta sfaturi.
Nativii cifrei 7 au nevoie sa-si petreaca singuri cateva momente in fiecare zi. Fara putina singuratate, le vine greu sa atinga nivelul maxim al capacitatilor lor. Talentele lor sunt potrivite pentru diferite specializari. Nu sunt oameni de echipa si lucreaza cel mai bine atunci cand sunt singuri. Izbanzile vin pe neasteptate si nu sunt exact ceea ce doreau la inceput.
Acesti indivizi au darul intuitiei si abilitati analitice, dar uneori nu se incred m intuitia lor. Prefera sa lucreze in ritmul lor si nu le place sa fie zoriti. Fiind perfectionisti, ei par uneori ca trag de timp, cand, de fapt, pur si simplu asteapta momentul cel mai potrivit sa actioneze. isi planuiesc totul in secret, timp
indelungat, apoi trec la acpune pe neasteptate. Se crede ca cei guvemati de cifra 7 viseaza in culori mai mult decat ceilalti. Ei detesta sa li se spuna ce sa faca si accepta cu greu indicatiile. Firi ascunse, cu emotii profunde, pe care nu le eneriorizeaza de bunavoie, au capacitatea de a ajuta sau de a tamadui. Adevarati rebeii in adancul sufletului, nativii cifrei 7 se simt atrati de credinte sau religii noi sau neobisnuite. in mod bizar pentru un numar cu un asemenea potential spiritual, ei pot opta pentru ateism. Si, de asemenea, in mod surprinzator pentru un numar atat de singuratic, se descurca foarte bine in public.
Trasaturi negative - Par reci si aroganti, mai ales la prima intalnire. Unii dintre ei se ascuiid de ceilalti in spatele unei vorbarii neintrerupte. Nu le place munca fizica. isi complica singuri viata, refuzand sa asculte de sfaturile celor din jur, iar visatut cu ochii deschisi ia, uneori, locul vietii.
Doua personalitati caracterizate de cifra 7, simboluri feminine ale epocii lor, sunt siipennodeiul anilor '60 Jean Shrimpton si Diana, Printesa de Wales. Printre marile figuri politice se numara presedintele J. F. Kennedy, Niluta Hrusciov, Sir Wiiis[on Churchill si Vaclav Havel.
CIFRA DESTINULUI 8 - AMBITIOSUL
Directia de urmat: sa invete sa-si fixeze obiective precise
Oporntunitati: sa devina independent
Cuvinte-cheie: ambitios, puternic, organizat, marinimos, de nadejde, independent, materiatist, lacom, nemilos.
In aceasta cifra a destinului se intalnesc frecvent lupta pentru putere si placerea comperitiei. Nativii ciirei 8 sunt puternici, incapatanati si, daca e nevoie, pot fi chiar nemilosi. Sunt dinamici si conteaza numai pe ei insisi - Detesta sa depinda de altcineva, iar lupta pentru putere este importanta pentru ei. Sunt ambitiosi, dar, totodata, au nevoie sa echilibreze partea materiala a vietii cu cea spirituata si isi fixeaza obiective clare de-a lungul existentei lor. 8 este un numar putenic si plin de incredere, care-si indreapta nativii incet, dar sigur, catre rasplata muncii pe care o depun. Acestia sunt vesnic ocupati si organizatori excelenti, pentru ei cariera fiind mai importanta decat viata de familie. 8 este un numar al extremelor: fie succesul, fie esecul. Acestor indivizi le place sa arate bine, aspectul fizic fiind important. Intimideaza cu usurinta. Au, in general, aptitudini sportive sau atletice. Atunci cand sunt echllibrati, sunt marinimosi si le face placere sa-i ajute pe ceilalti. Dupa ce i-au ajutat, prefera sa-i vada ca-si poarta singuri de grija. Acest nuniar se simte in largul lui in lumea afacerilor, unde increderea in sine si forta care ii caracterizeaza se pot manifesta cel mai bine. Cei guvenati de cifra 8 nu au intotdeauna o viata usoara. De obicei trebuie sa munceasca din greu pentru succes.
Trasaturi negative - Se dau batuti prea usor. Ei pot uita sa-si manifeste afectiunea fata de cei dragi si nu se descurca prea grozav in situatii domestice. Incep sa para ghinionisti atunci cand sunt prea ambitiosi si prea lacomi.
0 lunga lista de personalitati putenice demonstreaza increderea de sine a celor guvernati de cifra 8: Elizabeth Taylor, Joan Collins, Nancy Reagan, Barbra Streisand, Liza Minelli, Ginger Rogers, Jane Fonda, iar dintre oamenii politici-Saddam Hussein.
CIFRA DESTINULUI 9 - FlLANTROPUL
Directia de urmat: sa invete cum sa-si arate compasiunea
Oportunitati: sa-si dezvolte idealismul si creativitatea
Cuvinte-cheie: milos, filantrop, idealist, romantic, teatral, creativ, fascinant, imprastiat, temperamental.
Sansele celor guvernati de aceasta cifra a destinului sunt nelimitate, si asta pentru ca 9 este singurul numar care le contine pe toate celelalte. Idealisti, nativii respectivi vor sa schimbe lumea, sa faca viata mai buna pentru toti. Este o cifra caracterizata prin vederi largi, toleranta si neconventionalism. Cei nascuti sub influenta sa sunt carismatici si creativi, marcati de puterea dramatica a aitistului. Sunt buni conducatori de culte, de miscari sau de religii si inteleg cu usurinta nevoia de credinta din viata cotidiana. Le place sa calatoreasca. Sunt oameni emotivi si iubitori, cu darul de a arata intelegere si mila. Prefera sa aiba de-a face mai degraba cu marile probleme ale vietii, decat cu cele marunte. in anumite momente ale vietii lor, pot exista incheieri de situatie de-a dreptul dramadce. Nu se descurca foarte bine cu problemele financiare, dar latura materiala a exis-tentei nu-i preocupa prea mult. Au multi prieteni. Cei din jur sunt fascinati de magnetismul acestui numar. Pasionati si nerabdatori, ei se potrivesc bine unei vieti petrecute in lumea artelor sau a stiintelor umaniste. Au adesea calitati parapsihice.
Trasaturi negative - Pot sa-si piarda usor rabdarea si sa devina temperamentali, Trebuie sa-si controleze iesirile. Au nevoie de mai mult spirit practic si de mai multa atentie la detalii. Nu se pricep prea bine la oameni si pot fi manipulati cu usurinta. Se sacrifica fara rost.
Umanismul cifrei 9 este vizibil in Mahatma Gandhi; artistul - in Shirley Maclaine si Brigitte Bardot, ambele dedicandu-se, in a doua parte a vietii, unor actiuni umanitare: Maclaine - miscarii New Age, iar Bardot - ingrijirii animalelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu